We hebben al vaker aangehaald dat het essentieel is dat je je huid goed hydrateert. Niet alleen in de zomer of in de winter maar het hele jaar door! Waarom het belangrijk is om je huid te hydrateren en welke ingrediënten in crèmes er toe bijdragen lees je in onderstaand blogartikel

1. Hydrateren verbetert de algemene staat van je huid.

Gebruikt hydraterende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden zodat de barrièrefunctie optimaal is en je huid in een optimale staat.

2. Hydrateren boost de elasticiteit van je huid.

Als je huid voldoende gehydrateerd is dan heb je over het algemeen een ‘jongere’ uitstraling.

3. Hydrateren zorgt ervoor dat je rimpels vervagen.

Studies tonen aan de personen met een voldoende gehydrateerd gelaat, later minder last hebben van rimpels.

4. Een gehydrateerde huid geeft je gewoon een goed gevoel!

Indien je huid niet voldoende gehydrateerd is, geeft het een trekkerig gevoel, heb je sneller jeuk en een vervelend gevoel.

Hoe ontstaat een vochtarme huid?

Een vochtarme huid kan drie oorzaken hebben:

1. De verdamping uit de huid is te groot waardoor vocht niet goed in de huid blijft.

2. De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden.

3. Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag.

Hydraterende crèmes werken op twee manieren

Er zijn vetstoffen in een crème die een filmpje over de huid leggen, waardoor het vocht uit de huid niet kan verdampen. Maar er zijn ook hydraterende stoffen die de vochtbalans in de huid kunnen verbeteren door vocht uit de omgeving aan zicht te binden en/of voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt. Hieronder vind je enkele voorbeelden van stoffen die dit kunnen.

1 Glycerine

Van nature komt glycerine voor in ons lichaam maar het kan ook uit plantaardige of dierlijke vetten gewonnen worden. Het wordt zeer veel gebruikt in cosmetica en heeft zowel een gladmakend als vochtbindend effect en is dus ideaal voor crèmes. Het is zeer hydraterend en goed in combinatie met hyaluronzuur. Glycerine kan in hoge concentraties een beetje plakkerig aanvoelen.

2 Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is de kampioen in hydrateren. Het kan 1000 keer zijn eigen gewicht aan water aan zich binden en werkt goed in combinatie met glycerine.

3 Aloë Vera

Een gelachtige substantie die wordt gewonnen uit de Aloë Vera vetplant legt een dun filmpje over de huid dat waterverlies tegengaat. Omdat er ook veel water in de gel zit, wordt er ook vocht aan de huid afgegeven.

4 Urea

Urea is oorspronkelijk afkomstig uit urine, maar wordt synthetisch nagemaakt.

Het wordt ook door de huid uitgescheiden en vormt met het transpiratievocht een heel goede vochtbindende stof. Verwerkt in crème heeft het dus dezelfde hydraterende functie.

5 Glycolzuur

Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet en is vooral bekend als exfoliant. Door het op de huid aan te brengen zullen de dode huidcellen van de huid loslaten waardoor de huidstructuur zal verbeteren en je direct een meer stralende huid zal zien. Maar dat is niet het enige positieve effect, glycolzuur heeft ook een gunstig effect op de vochthuishouding in de huid omdat de bovenste cellaag wordt gestimuleerd meer vocht vast te houden. Hierdoor beschermt de huid zich beter tegen invloeden van buitenaf en zal deze voller ogen.

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Intake, advies en huidanalyse

Voor slechts € 85,-

Als eerste op de hoogte zijn van al onze nieuwe behandelingen en acties?

Blijf op de hoogte

You have Successfully Subscribed!