Een goede huidverzorgingsroutine, is zeer belangrijk. Je huid is je grootste orgaan en het wordt constant blootgesteld aan zonlicht, make-up, vuil etc. … Daarom is het van belang dat je je huid goed verzorgd zodat deze schoon de nacht in kan om te herstellen. Maar hoe doe je dat? Dankzij ons 5 stappenplan zal je huid stralen zoals nooit tevoren

 

1eStap naar een mooie huid: Reinigen

Waarom
Een reiniger (cleanser) gebruiken is een van de belangrijkste onderdelen van je skincare routine. Gedurende de dag en nacht stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maak je dit niet schoon, dan zal je huid er dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en je loopt meer kans op het krijgen van puistjes. Ook de werkzame stoffen van je vochtinbrengende crème zullen beter doordringen in een gereinigde huid.

Hoe
Een cleanser gebruik je over het algemeen zowel ’s ochtends als ’s avonds.
Bij het reinigen heb je slechts een kleine hoeveelheid nodig.
Doe deze op je handen en masseer dit 1 minuutje in op je gezicht.
Spoel je gezicht af met lauw water en dep je huid droog met een schone handdoek.
Gebruik altijd lauwwarm water om je huid af te spoelen.

Tips keuze
Gebruik altijd een wateroplosbare cleanser die je afspoelt met water. Cleansers die je met een watje gebruikt laten resten achter en kunnen voor problemen zorgen. Vermijd cleansers met irriterende ingrediënten zoals parfums, kleurstoffen, alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Cocoate en Sodium Palm Kernelate.

Kenmerken van een goede cleanser

 • Wateroplosbaar, moet met water afgespoeld worden
 • Bevat geen irriterende stoffen als alcohol, sterke wasactieve stoffen en desinfecterende stoffen.
 • Mild, vrij van agressieve ingrediënten
 • Mag geen droog/trekkerig of juist vet gevoel na gebruik achterlaten
 • Je hebt er slechts weinig van nodig

 

2e Stap naar een mooie huid: Exfoliëren/peelen

Waarom
Voor veel mensen is de exfoliant nog niet zo bekend en toch is het een essentieel onderdeel van een goede skincare routine. Dagelijks ontdoet de huid zich op natuurlijke wijze van huidcellen. Door zonneschade, een droge of vette huid, genetische factoren of een huidaandoening kan dit natuurlijk proces verstoord worden. Een exfoliant helpt om het natuurlijke proces weer in balans te brengen. Het is wel heel belangrijk te weten hoe je een exfoliant moet gebruiken en waar je bij de aanschaf rekening mee moet houden.

Hoe
Een exfoliant gebruik je ’s avonds nadat je gezicht met de cleanser gereinigd is.
Doe wat exfoliant in je natte handen en wrijf zachtjes over je gezicht.
Het is de wrijvende beweging in combinatie met de werkende ingrediënten die dode huidcellen helpen verwijderen.
Laat het product daarna een paar minuten inwerken.
Spoel je gezicht af met lauwwarm water en dep je huid droog met een schone handdoek.

Tips keuze
Bij exfoliëren denken mensen al snel aan scrubben van de huid. Maar exfoliëren met een cosmetisch exfoliërende ingrediënten als salicylzuur of glycolzuur, melkzuur berust op een ander principe. De dode huidcellen worden namelijk niet van de huid afgeslepen met scrubkorrels, maar het milde zuur zorgt er voor dat de dode cellen gemakkelijker loslaten. De huidbarrière wordt daarbij niet beschadigd.

Zowel AHA’s – alphahydroxyzuren (waar glycolzuur en melkzuur onder vallen) en BHA- betahydroxyzuur (salicylzuur) kunnen gebruikt worden om dode huidcellen te verwijderen. Maar welke exfoliant gebruik je nu het best? Je laat je het best adviseren door een schoonheidsspecialiste, maar we kunnen al meegeven dat alles is afhankelijk van je huidtype. In de volgende blogpost gaan we hier dieper op in.

 

3e Stap naar een mooie huid:Moisturizen/vochtherstellende crème

Waarom
De belangrijkste functie van een vochtherstellende crème zit al in de naam zelf, voldoende vocht in de huid brengen. Enerzijds houdt het de barrièrefunctie van de huid optimaal, waardoor de huid minder snel vocht kwijtraakt. En anderzijds brengt het stoffen in de huid die vocht aantrekken of vasthouden. De belangrijkste misvatting die er bestaat, is dat het rimpels kan weg halen. Een goede vochtherstellende crème kan fijne lijntjes minder zichtbaar maken, maar wanneer je stopt met het gebruik ga je de lijntjes weer zien.

Hoe
Zorg ervoor dat de huid goed gereinigd is voordat de crème aangebracht wordt. De ingrediënten kunnen zo beter hun werk doen en worden niet tegengehouden door nog aanwezig huidvet of ander vuil.

Neem vervolgens een kleine hoeveelheid vochtherstellende crème en breng deze aan op jouw huid.

Tips keuze
De exacte keuze voor een crème is afhankelijk van de conditie van de huid en deze varieert van tijd tot tijd. Het is dus belangrijk je huid goed te kennen.  Zoals voor alle huidverzorgingsproducten geldt, is het ook voor een crème belangrijk dat er geen irriterende stoffen inzitten. Verder moet een goede vochtherstellende crème voldoende werkzame ingrediënten bevatten

 • Normale huid: gebruik een crème die het vochtniveau op peil houdt.
 • Vette huid: gebruik een vochtherstellende crème zonder vet.
 • Droge huid: moet intensief verzorgd worden. Gebruik een crème die het ontbrekende vetlaagje kan bijvullen en het vochttekort tegen gaat.
 • Gevoelige huid: kies een crème die zacht is en vervolg met zonnebescherming.

Kenmerken vochtherstellende crème:

 • Kies je uit op jouw huidtype
 • Kan geen rimpels wegtoveren, maar wel fijne lijntjes (tijdelijk) minder zichtbaar maken.
 • Heeft als voornaamste taak vocht herstellen, maar werkt daarbij beschermend en kalmerend.
 • Moet overdag aangevuld worden met een product dat beschermt tegen uv-straling

 

4e Stap naar een mooie huid: Zonnebescherming

Sommige vochtinbrengende crèmes bevatten een SPF, maar over het algemeen is het verstandiger om hiervoor een aparte crème te gebruiken. Gebruik dus elke ochtend een zonbeschermingsfactor op je gezicht zodat je beschermd bent tegen schadelijke uv-stralen ook als de zon niet schijnt en in de winter

 

5e Stap naar een mooie huid: Voedingssupplementen

Niet enkel van buitenaf moet je zorg dragen voor je huid maar ook van binnenuit. Dankzij natuurzuivere nutriceuticals, voedingssupplementen van farmaceutische kwaliteit, wordt de huidconditie van binnenuit verbetert. Verschillende niveaus waarop voedingssupplementen kunnen bijdragen:

BRON: Pascaud

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Intake, advies en huidanalyse

Voor slechts € 85,-

Als eerste op de hoogte zijn van al onze nieuwe behandelingen en acties?

Blijf op de hoogte

You have Successfully Subscribed!