Hoe staat het met jouw hoeveelheid buikvet? Dit is de tijd om er wat aan te doen, de oorzaak bij de bron aan te pakken, door:

  • Inzicht te krijgen in je eetpatroon
  • Ongezond te vervangen door een alternatief
  • Werken aan een gezonder eetpatroon

De oorzaak van overgewicht en een dikke buik is bijna altijd verkeerde voeding, of ook wel ongezonde voeding genoemd. Deze verkeerde voeding zorgt ervoor dat je te snel te veel calorieën binnenkrijgt. Het lichaam kan niet al die calorieën verbranden en slaat het daarom op als vet.
Deze ongezonde voeding heeft ook als resultaat dat je spijsvertering minder goed gaat werken. Je raakt als het ware ‘verstopt’. Naast een dikkere buik heb je ook een opgeblazen gevoel en een vol gevoel.

Inzicht krijgen in je eetpatroon

Een plattere buik begint met de juiste voeding. We belasten onze spijsvertering te veel door allerlei bewerkte voeding tot ons te nemen, dit zit boordevol snelle koolhydraten, slechte vetten en suiker. Deze voeding is rijk aan calorieën en kan slecht verteerd worden door ons lichaam. Hierdoor kom je aan in gewicht en krijg je een dikke buik.

Ongezonde voeding vervangen door een alternatief
Welke voedingsmiddelen zijn nu precies ongezond? Juist de voedingsmiddelen met veel snelle koolhydraten, suikers en transvetten. Dit zorgt voor een korte vulling van je maag (=energie) maar voedt je lijf niet! Daarom heb je vaak na een uur alweer ‘trek’ in iets ongezonds. Je kunt hierbij denken aan producten zoals frisdrank, koeken, snoep, chips, fastfood maaltijden, pizza, etc.
Ook voedingsproducten zoals sauzen, witte pasta, kant-en-klaar maaltijden, pakjes en zakjes om mee te koken bevatten vaak teveel suikers en dus calorieën.
Nu we weten welke voedingsmiddelen zorgen voor veel calorieën en weinig vulling is het belangrijk deze te vervangen
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, pakken sap kun je makkelijk vervangen door water en thee. Witte pasta kun je makkelijk vervangen door een volkoren variant, denk hierbij ook aan brood. Kant-en-klaar maaltijden kun je beter beperken door zoveel mogelijk zelf vers te koken en door pakjes en zakjes te laten liggen. Koek, snoep, chips zijn tussendoortjes die je kunt vervangen door gezonde(re) alternatieven, bijvoorbeeld een slowjuice of een smoothie. Dit zorgt er gelijk voor dat je ook een verzadigd gevoel krijgt èn het voedt je lijf. Een handjevol noten of een schaaltje kwark zijn ook mooie alternatieven voor een gezond tussendoortje.
Zorg daarnaast dat je veel groente en fruit toevoegt aan alle eetmomenten, dit zorgt voor verzadiging en het voedt je lichaam met allerlei voedingsstoffen welke belangrijk zijn voor een fit, krachtig en gezond lijf.

Werken aan gezonder eetpatroon

Om in één keer een stap te maken naar een gezonder eetpatroon en inzicht te krijgen in je eigen eetpatroon is het volgen van een detox een hele goede stap.
Je zult namelijk direct na de detox een plattere buik hebben en je bent een paar kilo afgevallen.
Daarnaast is de stoelgang weer genormaliseerd waardoor je geen ‘opgeblazen gevoel’ meer hebt door obstipatie. Ook is je lichaam gedurende deze dagen alleen maar gevoed met de o-zo- belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Je lichaam heeft weinig energie nodig om de slowjuices te verteren, op deze manier kunnen de voedingsstoffen direct opgenomen worden door de darmwand wat zorgt voor een sterk immuunsysteem.
Alles bij elkaar een direct resultaat en een goede stimulans om je gezonde leefstijl vast te blijven houden.
Daarnaast ben je ook direct afgekickt van de snelle koolhydraten en suikers en heb je heel veel gezonde recepten van ons ontvangen om gezond te blijven koken zonder pakjes en zakjes.

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Kennismakingsbehandeling voor nieuwe klanten

Intake, advies en huidanalyse

Voor slechts € 85,-

Als eerste op de hoogte zijn van al onze nieuwe behandelingen en acties?

Blijf op de hoogte

You have Successfully Subscribed!