Wil jij ook mooie voeten? Lees dan de tips van onze Pedicure.

Wil jij ook mooie voeten? Lees dan de tips van onze Pedicure.

Thuistips voeten na bezoek aan de pedicure.

Na lange tijd  in dichte schoenen zijn je voeten vast wel toe aan wat frisse lucht. Uitgebreide voetverzorging voor de zomer is dan ook geen overbodige luxe voordat je je sandalen weer tevoorschijn haalt. Prik nu alvast een datum voor een bezoek aan de pedicure om voeten zomer klaar te maken en te behouden. Knip, scrub en lak de problemen  weg.

Voeten reinigen

Een goede voetverzorging begint met een grondige reiniging van je voeten. Zet een voetenbadje klaar met een bruistablet of bruisbal en laat je voeten lekker poedelen. Maak je nagels schoon met een bokkenpootje en knip ze bij nu je nagels nog een beetje zacht zijn van het water.

Behandeling van eelt

Nu je voeten nog zacht zijn van het water, kan je voetverzorging verder met de behandeling van eelt. Dikke eeltranden verpesten het aanzicht van je voeten in zomerse sandalen. Bovendien kan eelt scheuren en daardoor vervelende wonden veroorzaken. Er zijn heel veel manieren om eelt te verwijderen. Het makkelijkst gaat dat met een speciale eeltvijl en een puinsteen voor het grovere werk. Eelt verwijderen kan wat tijd in beslag nemen, maar eenmaal gedaan bij de pedicure betekent dat je het de rest van de zomer goed kunt bijhouden. Smeer je voeten na de behandeling in met een fijne voetencrème. Het liefst niet op oliebasis of te vette crème.

Dagelijkse voetverzorging

Nu je het grote onderhoud hebt gehad, kun je tijd maken voor dagelijkse voetverzorging. In het beste geval neem je één tot twee keer per week een voetscrub. Hiervoor kun je een normale lichaamsscrub gebruiken. Gebruik een voetencrème voordat je gaat slapen en knip je nagels regelmatig bij.

Mooi en verzorgd, een zomer lang? Snel en kort onderhoud helpt! De tenen hebben minstens zo veel te verduren als de handen in de zomer. Zeker aan het strand, denk aan zon, zeewater en chloor. Dit betekent dat er snel kleine beschadigingen voorkomen, en de kleur wat vlotter vervaagt.

Teennagels lakken

Mooie voeten zijn niet compleet zonder een mooie nagellak. Teennagels lakken is niet het makkelijkste karweitje, maar met een tenenspreider kun je nagellak netjes aanbrengen. Begin met een basecoat tegen verkleuringen en maak het af met een felle zomerkleur of metallic lak. Met zuurstof doorlatende lak op natuurbasis is je nagel ook heel blij.

 

Bron: Excite.NL

 

Sorry, comments are closed for this post.

Plan een gratis intake