De geschiedenis van de massages

De geschiedenis van de massages

Heeft u wel eens een massage ondergaan of wanneer bent u voor het laatst gemasseerd?

Waarschijnlijk moet u er even over nadenken. Masseren nemen we niet mee in ons gezonde leven.

Het wordt vaak vergeten of we denken het is niet aan mij besteed. Waarom niet? Wist u dat verschillende vormen van massages al sinds mensenheugenis gebruikt om te kalmeren, te stimuleren of te genezen.

Aanraking is wellicht de eerste en meest basale vorm van communicatie/massage. De eerste mensen gebruikten aanraking om de wond te helen. Als u zich ergens aan stoot? Is niet het eerste wat u doet erover wrijven om de pijn te verlichten.

De oudste verwijzingen van massage komen uit China. In het “Handboek over de interne geneeskunde” (± 2500 v. Chr.) wordt verwezen naar het belang van masseren.

Daarom zijn de massage-technieken in het verre Oosten geaccepteerde vorm van behandelen.

 

Zoals Shiatsu, accupuntuur of Tuina-massage.

De grondlegger van de westerse geneeskunde in Europa is de Griekse geneesheer Hippocrates. Hij schreef in de 5e eeuw voor Chr. dat een geneesheer naast kennis over kruiden en voeding beslist ook de vaardigheden moest hebben om te kunnen masseren. Een tijdgenoot van Hippocrates was de heer Herodicus en hij hield zich ook al bezig met massage en medische gymnastiek.

In de middeleeuwen werden weinig massages toegepast. Hierover is ook weinig van bekend.

Vanaf de 16e eeuw kwam er weer meer belangstelling voor massages.

Vooral de Franse arts Ambroise Pare had hier vooral belangstelling.

Vanaf de 19e eeuw heeft de Zweed Per Henrik Ling de massage technieken van de oudheid uitgebreid en systematisch beschreven en zo ontstond de Zweedse of klassieke massage.

Sorry, comments are closed for this post.

Plan een gratis intake