Scrubben en Peelingen

Scrubben en Peelingen

We hebben allemaal wel een cleanser en een dagcrème  in onze dagelijkse huidverzorgingsroutine zitten, maar we vergeten vaak een goed srub of peeling er aan toe te voegen.
In deze blog vertellen we welke soorten scrubs en peelingen er zijn en wanneer je het beste welke soort inzet.

Het gebruik van een scrub of peeling helpt om het natuurlijke proces, waarbij de huid zich ontdoet van talloze huidcellen, weer in balans te brengen en draagt bij aan:

  • Collageenproductie, een gladdere huidstructuur en betere huidskleur
  • Vermindering van pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpeltjes
  • Voorkomen van verstoppingen van de talgklieren, puistjes krijgen minder kans
  • Betere opname van stoffen en zorgt daardoor dus voor een betere hydratatie

We kennen allemaal wel de scrubs en peelings voor thuisgebruik.

  1. Scrub is een “snelle” peeling  voor thuis met korreltjes. Vaak hebben ze een ruwe, ongelijkmatige textuur, hiermee kun je schade aanrichten omdat er krasjes in de huid kunnen ontstaan die de huid barrière aantasten.
  2. Enzyme peeling is een milde peeling, je brengt het aan als een masker, laat het 20 minuten inwerken en wast het vervolgens af met lauw water.

Er zijn ook producten die met een zuur ingrediënt zorgen voor een chemische reactie waardoor de dode huidcellen oplossen. We noemen het ook wel fruitzuur peelings. Dit zijn de meest effectieve peelings en ze zorgen ervoor dat het buitenste laagje dode huidcellen losgeweekt wordt om zo nieuwe cellen de kans te geven omhoog te komen. Het zijn producten met als ingrediënt AHA (alfahydroxyzuur) en BHA (betahydroxyzuur). AHA’s worden in de volksmond ‘fruitzuren’ genoemd en BHA’s kennen we voornamelijk als salicylzuur.

  1. AHA fruitzuren, Melkzuur wordt gewonnen uit suiker en zuivel. Melkzuur stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur in onze huid en is dus een bijzonder intensieve natuurlijke huid bevochtiger.
  2. BHA Salicylzuur,  kan de talgproductie afremmen en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking.

 

 

BRON: PASCAUD

 

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Plan een gratis intake